Activiteiten in het voorjaar en de zomer

In het voorjaar en de zomer zijn er velen wandel mogelijkheden vanuit Eischoll en in de omgeving van Eischoll (Turtmanntal). Er zijn vanuit Eischoll en in het Turtmanntal diverse wandelingen uitgezet. Deze hebben een dierennaam gekregen en zijn goed gemarkeerd. Bij de VVV Eischoll zijn de route beschrijvingen verkrijgbaar.

Het wolfspad loopt van Eischoll naar Ergisch (2 uur). Het eerste stuk tot Ifil is vlak. Vanuit Ifil wordt het een bergpad (rood-wit gemarkeerd) naar de Wasserleite. Het is een aardige klim waarbij wandelschoenen aan te raden zijn. Het is mogelijk om vanaf Ifil ook door de weilanden naar Ergisch te lopen. Je kunt deze wandeling vervolgen door af te dalen naar Gampel-Steg via het kikkerpad en aan de overkant van de Rhone  naar Raron/Turtig te lopen. In Raron kan je de gondel naar Eischoll pakken (check 's morgens de vertrektijden van de gondel). De gehele wandeling kost dan ongeveer 5 1/2 uur.
Het kikkerpad is een rondwandeling (3 3/4 uur) via Turtmann - Chrizhubel - Bachtoli - Ried - Ergisch - Brenner - Tennen - Turtmann. Het pad loopt door bossen, weilanden en langs riviertjes. Het wandelpad kruist steeds de autoweg en doordat het pad vanuit het dal vertrek is er veel omgevingsgeluid. 
Het berenpad loopt van Unterems naar Oberems ( 2 3/4 uur). 
In de zomer rijdt er een bus naar Unterems vanuit Eischoll. In het voorjaar ben je aangewezen op de eigen auto. De wandeling start met een pittige klim, daarna loop je tussen de bomen langs de rivier ongemerkt de berg op. Na 2 uur lopen kom je bij de waterkrachtcentrale aan. Daar start de afdaling naar Oberems. Vanuit Oberems is het nog 45 min afdalen naar Unterems, dit komt bij de totale duur van de wandeling.

Het adelaarspad loopt van Ergisch via Alpetjini naar Ergisch (4 3/4 uur). Het is een schitterend pad door het Turtmanntal. De eerst 2 uur zijn berg op naar Alpetjini, vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de gletsjers. Vanaf Alpetjini is het nog 2 1/2 uur dalen naar Ergisch. 

Het laatste stuk van de route loopt langs de Wasserleite een smal pad langs de berg wat gebruikt wordt voor irrigatie. Mocht je liever geen bergpad nemen dan kun je in Bärenstag via het berenpad naar Unterems en Ergisch afdalen.

 

Vanuit Eischoll en in de buurt van Leuk zijn meerdere mountainbike trajecten uitgezet. Mountainbikes worden eventueel verhuurd in Bürchen, Unterbäch en Eischoll.

In Turtmann is het mogelijk om in de buurt van het treinstation een kaasmakerij (Schaukäserei des Wallis) te bezoeken (geopend dinsdag tot zaterdag van 8.00-11.00.

In Turtmann is een cultuurpad uitgezet door het dorp. Vergeet niet achter het ijshockeyveld de Turtmann waterval te bezoeken.

In Raron is het mogelijk een bezoek te brengen aan een prachtige grotkerk (vrij toegankelijk) en burcht.

Op zo'n 45 minuten rijden ligt Leukerbad. Dit plaatsje in de bergen is bekend als kuuroord. In het Bürgerbad kun je kuren / zwemmen, hierdoor een attractie voor het hele gezin.  Het water in de meeste baden is ongeveer 38 graden Celsius. Het Bürgerbad is het gehele jaar geopend. Je kunt gebruikmaken van spa's, bubbelbaden, kuurbad, voetenbad, binnenbad, sportbad, ligstoelen, glijbaan en locker. Voor rond de 22 frank per persoon kun je je de hele dag vermaken.