Het dorp Eischoll

Eischoll is een rustig gelegen boerendorp, op 1220 m hoogte op de zuidhelling van het Rhônedal. Het dorp bestaat voornamelijk uit karakteristieke houten huizen en een kerk. 

In het midden van het oude dorp ligt het plein met de fontein. Vanuit hier starten de diverse wandelingen in de omgeving. 

De dagelijkse boodschappen zijn in Eischoll te verkrijgen bij de bakker en de supermarkt. In het dorp is een geldautomaat aanwezig bij de Raiffeisenbank. Hier is tevens de VVV gevestigd. 

Er zijn meerdere restaurants in het dorp, waar voornamelijk de Wallische specialiteiten op het menu staan.

 

Eischoll ligt vlak bij het iets grotere Unterbäch en Bürchen en boven de stad Visp. Visp biedt de mogelijk om te winkelen en heeft verschillende grote supermarkten. 

Vervoer

Hoewel Eischoll met het openbaar vervoer te bereiken is (met de trein naar Raron en hier vandaan met de kabelbaan (luftseilbahn) naar Eischoll), is een auto zeer aan te bevelen. Met de auto is het mogelijk om naar de omliggende dorpen te rijden, of om dagtochten te maken naar grotere Zwitserse alpendorpen. Onder andere Zermatt, Saas-Fee, Crans Montana, Leukerbad zijn plaatsen die met de auto binnen drie kwartier te bereiken zijn.